VG-Bud
© VG-Bud 2022 bud@directhousemedia.noMitt navn er Sigurd, jeg er 15 år og bor i Bergen. Jeg går i 10.klasse på Rothaugen ungdomsskole og på fritiden spiller jeg håndball og er medlem i Dræggens buekorps, som har arrangementer hver helg. Om søndagen selger jeg VG på døren og det har jeg gjort i over to år nå, og jeg trives godt i jobben. Gjennom spørsmålene og svarene nedenfor håper jeg at du også får lyst til å bli VG-bud!

Hvor ofte og lenge jobber du?

Jeg jobber hver søndag fra klokken 09.30 til omtrent 11:00, i tillegg til helligdager i påsken og i juletiden, med mindre jeg ikke er hjemme og av den grunn ikke kan. Det er også salgsdager i sommerferien, så jeg selger også da når jeg ikke er vekkreist. Alltid fint å ta salgsrunden i sol og varme! Hver salgsdag mottar jeg 25 aviser, et antall jeg synes er helt perfekt, hverken for mye eller for lite.

Hva er ditt beste salgstriks?

Mitt beste salgstriks er at du opptrer hyggelig ovenfor kundene dine, uansett om du oppfatter dem som hyggelig eller ikke. Folk for mer lyst til å kjøpe en avis om søndagen av en som smiler og ønsker dem en god morgen, enn av en som knapt sier et ord og ser ut som de kjeder seg. Er du hyggelig mot kundene du selger til kan det jo hende at du får litt tips også, alt fra en femmer til en tier. Det blir en god del etter hvert;)

Hva er ditt råd til de som vurderer å bli VG-bud?

Mitt råd til dere som lurer på om dere skal sende inn en søknad er: Gjør det! Dere kommer ikke til å angre. Når dere etter hvert starter i jobben for første gang vil dere kanskje merke at det er en del som takker nei til avisen dere tilbyr og at det tar litt tid å få solgt ut avisene, men ikke gi opp allerede første salgsdagen, for jeg har et godt tips å komme med her. Til å begynne med ringte jeg på hos veldig mange og noen få av dem kjøpte en avis for hver husrekke jeg besøkte, men jeg fikk jo solgt dem ut til slutt. Det var da jeg kom på hva som kan være lurt å gjøre for å få tiden til å gå fortere, nemlig å notere ned hvem som kjøper aviser hos meg. Hvis dere gjør det vil dere merke tidsforskjellen allerede neste salgsdag. Dere slipper å ringe på til alle dørene dere passerer og kan isteden konsentrere dere om de kundene som alltid kjøper en avis. Skulle dere få lyst til å selge flere aviser enn de dere allerede får utlevert hver søndag er det bare til å øke antallet. Husk også at dere ikke bare trenger å selge til de nærmeste naboene. Det er bare til å ta turen litt lengre.

Hva synes du er det beste med jobben?

Jeg ante ikke da jeg ble VG-bud i 2015 at jeg kom til å trives så godt som jeg gjorde, men det gjør jeg altså. Jeg merker hver salgsdag hvor glad kundene mine blir når jeg kommer med avisen til dem. Det er tydelig at det er noe de ser frem til. Noe som selvfølgelig også er gøy er jo selve det å tjene egne penger. Nå som jeg tjener egne penger kan jeg spare til ting jeg ønsker meg, i tillegg til å sette til side det meste av lønnen som sparing til senere i livet. De vil for eksempel komme godt med når jeg er student om noen år.

Hvorfor har du vært VG-bud så lenge?

Jeg har vært VG-bud siden 2015 fordi jeg trives i jobben. Det er gøy å kunne glede de faste kundene mine i helgene med en fersk avis og se at de setter pris på det. Når jeg er på salgsrunden går det jo ikke bare i «business». Jeg får ofte spørsmål om hva jeg skal gjøre i ferien eller om jeg har hatt en fin uke, og det synes jeg er veldig hyggelig. Jeg kjenner også mange flere utenfor nabolaget mitt nå enn det jeg gjorde før jeg begynte som VG-bud. Som jeg sa i sted er det også veldig gøy å tjene egne penger. Året jeg fylte tretten så jeg annonsen på nettet om å bli VG-bud og å sende den søknaden er noe av det beste jeg har gjort.

Se hvordan DU kan bli månedens VG-Bud :)