VG-Bud
© VG-Bud 2017 bud@directhousemedia.no

Hvem er du?

Jeg heter Linnea Hong Bjurgård, er 16 år og bor i Oslo. På fritiden spiller jeg innebandy, trener tre ganger i uken og har kamper i helgene. Jeg er mye med marsvinene mine og er veldig glad i dyr. I høst startet jeg på videregående skole og jeg har jobbet som VG-bud i omtrent et halvt år.

Hvor ofte og lenge jobber du?

Jeg jobber hver lørdagsmorgen og bruker omtrent 2,5 timer på ruten min. Jeg selger aviser ca. fra kl. 09.00-11.30. Arbeidstiden varierer etter vær og vind, og ettersom hvor mange kunder som er hjemme. Hvis det er godt vær, er det fint å sykle ruten, noe som sparer tid.

Hva er ditt beste salgstriks?

Mitt beste salgstriks er å smile, være hyggelig og snakke med kundene. Jeg fikk raskt faste kunder som kjøper VG hver lørdag. Det er viktig å ta seg tid til å snakke med kundene og vise at du setter pris på at de kjøper avis. Når du kommer uansett vær og vind, setter de også enda mer pris på at de får levert avisen på døren. Et annet godt tips er å ha Vipps. Det er ikke like mange som har kontanter lenger, og Vipps gjør at flere kjøper. Til slutt er det siste trikset å følge med på tiden. Når man har fått faste kunder, regner de med at du kommer med avisen, og faste tidspunkt gjør det enklere for kundene.

Hva er ditt råd til de som vurderer å bli VG-Bud?

Ikke vent med å søke! Å bli VG-bud er noe av det smarteste jeg har gjort. Man tjener godt og man får arbeidserfaring tidlig, som kommer godt med senere i livet. I tillegg møter man utrolig mange hyggelige mennesker og blir bedre kjent med nabolaget. Jeg vet hvordan det er å være fersk i jobben og husker mine tidligste salgsdager. Det var mye vanskeligere i starten enn det det er nå. Man må være tålmodig og forberedt på litt motgang i begynnelsen.

En travel hverdag kan lett kombineres med denne jobben og skal ikke stoppe deg. Jeg meldte meg inn på nettsiden og fikk jobben kun en uke senere. Bli VG-bud så fort som mulig! Gi jobben et forsøk og hvis det ikke fungerer så bra, kan man avslutte når man vil. Jeg angrer ikke på at jeg ble VG-bud

Hva er det beste med jobben?

Det beste med jobben er at jeg har blitt så godt kjent i nabolaget mitt! Det er hyggelig å kjenne at man gjør noe for nærmiljøet og blir satt pris på der man bor. Når det har gått en stund, og man har etablert et godt samarbeid med kundene kan man også få tips, noe som er utrolig morsomt. En annen ting som gjør jobben så bra er at det er enkelt å kombinere den med skole og sport. Jeg har blitt veldig glad i jobben min og ønsker å fortsette som VG-bud i lang tid framover!